Események

III. Lépés a Jövőbe, pályázat

Országos Design Pályázat, Pesti Vigadó Galéria

2000. Pesti Vígadó Galéria

 A Lépés a jövőbe országos design pályázat bírálóbizottsága 2000-ben öt egyenértékű pályázati díjat és két különdíjat osztott ki

A Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma által felajánlott pályázati díjban részesült a "Kulturális úszómű" c. pályázat, mely egy speciális, kulturális események helyszínéül szolgáló, modern úszómű.
A pályázat alkotója: Gross András, aki 1999-ben szerzett építész-tervezőművész diplomát a Soproni Egyetemen.

A Magyar Szabadalmi Hivatal által felajánlott díjakban két hasonló célú pályamű részesült mindkettő a gyengén látó emberek (gyerekek és felnőttek) számára is szórakozást nyújt, fejleszti kreativitásukat. Az egyik egy sakk, a másik egy domino olyan formában, olyan koncepcióval, hogy az említett célokat szolgálja. A G4 alkotója: Lakatos György, aki dolgozott többek között a Wanderland, Grafikai Animációs Stúdióban és a Duna Televízió Grafikai Műhelyében is.
A Domino-nyomi alkotói: Kósa Tibor Zoltán és Farkas Viktor
Kósa Tibor Zoltán kolozsvári születésű, a Budapesti Műszaki Egyetem hallgatója, akárcsak Farkas Viktor

Az optimális gyógyszeradagolást biztosítja, ill. segíti elő az Optima c. pályamű. Szabadalomra érett és egyben innovációs potenciállal rendelkező gyógyszeradagoló-doboz. Ezt ismerték el a díjfelajánlók, a Magyar Szabadalmi Hivatal és a Magyar Innovációs Szövetség.

Az Optima alkotója: Gosztom András, aki a Nyugat-Magyarországi Egyetemen tanult formatervezést.

Ugyancsak a Magyar Innovációs Szövetség által felajánlott pályázati díjban részesült a Csat-tan c. pályamű. Az újfajta kötő-, ill. csatolóelem alkalmazási lehetőségét egy kottaállvánnyal bizonyította a pályázó.

A pályázat alkotója: Váray Ibolya Anna, a Nyugat-Magyarországi Egyetem okleveles formatervezője.

 A zsűri által díjazott, valamint további kiválasztott pályamunkákból a szervezők a Pesti Vígadó Galéria közreműködésével kiállítást rendeztek 2000. november 29. és december 17. között.